Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-02

Arabiska teckningar om Rafik Hariri-mordet


De här teckningarna ur den arabiska pressen, inklusive från Syrien, gör det helt klart vem regimerna vill lägga skulden för Hariri-mordet i Beirut på.


3 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Hämningslösa antiisraeliska media är legio både i Sverige och i arabvärlden.
Som tur är verkar det libanesiska folket se förbi den arabiska propagandaapparaten och kräver istället att en internationellt ledd brottsutredning skall ta fram vilka som låg bakom mordet på den tidigare premiärministern.

Det ser hoppfullt ut i Libanon, tankarna på demokrati verkar ha slagit rot i folket. Svenska mainstream-media ser naturligtvis denna utveckling som något otäckt som skapar instabilitet. Den svenska mediavänstern föredrar stabila diktaturer framför demokratiska revolutioner.

10:36 em  
Blogger Alicio skrev...

Ja, såg du intervjun med TT:s Stefan Hjertén i Go'Morron Sverige?

11:09 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag lyssnade nu på morgonen och det verkar vara svårt för Stefan Hjertén att bestämma sig för om han gillar läget i Libanon eller ej. Han sa att den nuvarande vågen av demokratisering som sköljer över arabvärlden är ett resultat av amerikanernas tryck på regionen och han verkar anse att detta är ett problem.

Jag inser tvärt om att detta amerikanska demokratiseringstryck enbart är av godo. Jag är säker på att när den arabiska demokratiseringen så småningom beskrivs i dom arabiska historieböckerna om några år så kommer den att beskrivas i positiva ordalag.

5:34 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan