Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-07

Abu Hamza på kroken


Den radikale islamistpredikanten Abu Hamza al-Masri, som är åtalad i Storbritannien på 16 punkter, inklusive för uppvigling till rashat och till mord på judar, ska ha fått ett ordentligt kok stryk av en annan fånge i fängelset.


Det är oklart om något vapen användes, men bloggaren IsreallyCool utesluter inte att Abu Hamza fick smaka på sin egen krok.

UPPDATERAD 7/3 kl. 19.55

Nedanstående rapport från tidningen The Mirror i fjol indikerar dock att Abu Hamzas krokar har monterats bort i fängelset av säkerhetsskäl. Han kunde ändå inte tvätta sig själv med dem eller med armstumparna. Istället anställde fängelset en privat manlig sköterska för 400 000 kronor per år, rapporterar tidningen: Abu Hamza får sköterska med uppgift att torka honom där bak.


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Några fakta om Abu Hamza.
Muhammedansk “Captain Hook”, påstår att han tappade öga och hand i kampen mot ryssarna i Afganistan. Det skulle göra honom mera populär bland unga muslimer, när han predikar Jihad och terrorism. Som många andra islamister, har Abu Hamza dåligt minne. Sista ryssarna lämnade Afganistan 1989. Det finns ett foto på Abu Hamza från 1993. Där har han båda ögon och båda händer. Hamza är en utbildad tekniker från Syrien. Mera trolig är att han fick sina skador när tillverkning av självmordsladdningen gick fel.

11:27 fm  
Blogger Alicio skrev...

Han var också utkastare på en nattklubb i Soho i London, innan han blev fundamentalist.

5:28 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan