Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-02-25

Framtid inom facket för välskodd skomakarson?


Frankrikes finansminister Hervé Gaymard har avgått i en skandal som gjort fransmännen rasande, och påminner om de fackliga bostadsskandalerna i Sverige. Men dimensionen är nog ett strå vassare:

...finansministern hade flyttat in i en tjänstebostad alldeles nära Champs Elysées. Hervé Gaymard och hans fru har visserligen åtta barn, men 600 kvadratmeter, som varje månad kostar skattebetalarna 14 000 euro (127 000 kronor) i hyra, tyckte många var i flottaste laget.

Han citerades i tidningarna, där han säger att han är en "skomakarson" med åtta barn och inte äger någon lägenhet. Men snart avslöjades att han hyrde ut en våning som han ägde på 200 m2 i innerstan för 2300 euro i månaden. Gaymard försvarar sig med att han felciterades. Och sedan fortsatte glaset att rinna över:

På fredagen avslöjade slutligen vänstertidningen Libération att den modeste Gaymard och hans fru inte bara äger en lägenhet i Paris utan också har två mindre lägenheter på landsorten. Och ett hus i Bretagne samt ett åt alperna till.


UPPDATERAT 26/2 kl. 01.34

Patrick kommenterar affären: "Gaymards far måste ha varit en sjuhelsikes framgångsrik skomakare..."

3 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag kom att tänka på den socialdemokratiska ikonen Gunnar Sträng.
När han började sin politiska bana som funktionär i en trädgårdsarbetarfackförening så var han en vanlig enkel arbetare från ett hem där fadern arbetade som renhållningsarbetare.
När sedan Gunnar Sträng slutade sin politiska bana så var han en förmögen ägare till bland annat flera mycket värdefulla hyreshus i Stockholms Gamla Stad.

8:47 em  
Blogger Patrick skrev...

Gaymards far måste ha varit en sjuhelsikes framgångsrik skomakare...

12:09 fm  
Blogger Alicio skrev...

Verkligen! :)

1:31 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan