Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-02-01

"En av de största ping-spammarna i landet"


En rad nya uppgifter framkommer i de omgjorda Topplistorna hos aggregatorn Intressant.se, som Dibbuk rapporterar.

Genom samkörning av pingnings*- och klickningsstatistiken till Intressant.se för de två senaste veckorna framkommer det att den blogg som av sin upphovsman betraktas som "
en av de största i landet" faktiskt kan förtjäna den titeln. Han tar sig nämligen in på näst första plats som mest idoga pingare.

Men pingnings-bombardemanget och belamringen röner tydligen ingen placering på den lista som (med formeln antal klick / antal ping) mäter det egentliga intresset för respektive blogg hos aggregatorns besökare. Allt ligger alltså i definitionen av "största".

(* ett ping är en elektronisk anmälan till en aggregator om att man uppdaterat sin blogg)


3 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Din elaking! Din...Dibbuk! Eller snarast D_y_bbuk!

Undrar om D_i_bbuk vet att han borde heta D_y_bbuk? Undrar... :)

Carina

http://carinasblog.blogspot.com/

5:20 em  
Blogger Alicio skrev...

Jag har ändrat inlägget nu... :)

6:05 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den obefintliga placeringen på klick per ping-listan beror nog på att bloggaren i fråga faktiskt pingar lite för många av sina inlägg till Intressant.se.

Själv brukar jag sålla ganska hårt i vad som pingas och inte. Ett bra sätt att komma högt upp på klick/ping-listan är också att ge sina inlägg rubriker som lockar rabiata högerdårar att klicka på dem. Det verkar ju finnas ett gäng personer ute på den yttre högerkanten som får _betalt_ för att blogga och för att skriva kommentarer på s.k. vänsterbloggar. Varför då inte utnyttja detta faktum för att få lite trafik?

6:34 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan