Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-02-28

Anders Strindberg om Libanon


"- Faktum är att syriska trupper står i Libanon på den libanesiska regeringens begäran, och att det inte rör sig om någon ockupation [...] Faktum är att de libaneser som högljutt kräver ett syriskt tillbakadragande än så länge utgör en minoritet både på gatan och i det demokratiskt valda parlamentet, oavsett hur mycket mediautrymme de än ges." Anders "Bagdad Bob" Strindberg, statsvetare.
Debattartikel, SvD 27/2.
"Libanons regering pressad att avgå" - DN 28/2.

12 Comments:

Blogger Slartibartfast skrev...

Haha, skön bild :)

1:16 fm  
Blogger Joseph skrev...

Enligt de senaste siffrorna som jag hört är det närmare 200.000 människor som nu trotsar förbudet och demonstrerar i Beirut.

Mera bilder på BBC

1:37 fm  
Anonymous keyzer söze skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2:16 fm  
Anonymous Anonym skrev...

[Inlägget ovan innehöll en lång internetadress som förändrade sidans layout. Jag postar inlägget här med hyperlänk istället : Alicio]


.keyzer söze skrev:
Strindberg är ett dåligt skämt. Känd Israel-hatare och tillika innehavare av en ´gäst-proffesur´ vid universitet i Damaskus. Kanske är han fortfarande på deras lönelista? Hur som helst kan det förklara var hans lojaliteter ligger...
Här finns lite information om Strindbergs favoritland: Länk

2:21 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Raka besked om Anders Strindbergs gynnare:
IMPLODE SYRIA!

2:33 fm  
Blogger Mathias Sundin skrev...

Intressant att Strindberg använder ordet "faktum" två ggr...

9:42 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Demokratisk Libanon eller till och med demokratins framväxt i Syrien måste vara mardröm för Israelhatare som Strindberg.
Tack Alicio för artikel.
Lubbe Ferrysson

10:57 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Strindberg använder ordet faktum väldigt mycket mer än två gånger. Läs artikeln (om ni törs!)

Därmed inte sagt att den syriska
truppnärvaron är bra vare sig för
Libanon eller Syrien.
skriver han också och man är böjd at hålla med honom. Utländsk truppnärvaro leder sällan till något bra.

Vad beträffar bilderna på libanesiska folkmassorna, ja dom är nästan lika många som vi var när vi demosnstrerade mot Irakkriget. På den tiden tyckte dock Alicio att den svenska regeringen skulle köra över de stora manifestationerna och skicka svensk trupp till Irak. Det var visst något med massförstörelsevapen, du kanske minns hur snacket gick på den tiden, Alicio?

Och apropå bilder på folkmassor, jag minns på SvD-debatt hur målande du beskrev när de irakiska folkmassorna välde fram efter befrielsen. och hur sur du blev när du fick se panoramabilden över det hela.

7:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det har alltid, alltid funnits en viss kvot av quislingar, stövelslickare och femtekolonnare i Sverige. Jag nämner inga namn -- ni vet vilka dom är.

Förr brukade dom fjäska för Sovjetunionen, Stalin och Breznjev. Numera fjäskar dom för fascistregimer och terrorister i Mellanöstern.

Det finns en särskild plats i helvetets nedersta krets för den sortens folk...

-A.R.Yngve
http://yngve.bravehost.com

8:31 em  
Blogger Alicio skrev...

Tvärtom. Den sk. "panoramabild" du länkar till är tagen vid ett senare tillfälle, och jag bemötte detta redan på SvD. Det har redan börjat skymma när din bild är tagen. Lägg märke till att det inte finns några människor precis framför och till höger om statyn på din bild. Jämför med den här bilden och den här. Se också hur ljust det är. Fler bilder här.

Men se också den här berättelsen från en BBC-korrespondent på plats. Vad bevisar det om det inte skulle ha varit hundratusentals människor på plats?

Hela händelsen kan ses i det här videoklippet från BBC (börjar 2 min in). Först försökte irakier riva statyn, och sedan fick de hjälp av en amerikansk stridsvagn.

8:40 em  
Blogger Alicio skrev...

Ovanstånde kommentar var till Bulten.

Rättning: "inga människor framför och till höger om moskén" skulle det stå.

8:42 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Tom La-La-La land, igen eller?

9:48 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan