Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-24

"Skaffa dig en blogg, Persson"


Kristianstadsbladet säger att statsminister Göran Persson borde ta intryck av Margot Wallström och skaffa sig en blogg. Men eftersom Wallström och Persson har "fundamentalt olika syn på hur man bör agera som folkvald" är ledarredaktionen skeptisk till att vi får se en statsministerblogg:

Det verkar inte troligt. Det är inte heller särskilt sannolikt att Persson någonsin skulle våga vara tillräckligt ödmjuk och öppen för en intressant blogg. Han hör till en politikertradition som säger sig gilla att tala från predikstolen, lite från ovan. Att inbjuda väljarna till ett förtroligt samtal ingår inte i den arbetsbeskrivning han har gjort åt sig själv.

Tidningen har bra poänger om relationen mellan folket och folkvalda, men personligen vill jag faktiskt inte se bloggande statsråd överhuvudtaget.


2 Comments:

Blogger Peter Jönsson skrev...

Eftersom Göran Persson associerar teknik med ångmaskiner så skulle jag verkligen sätta kaffet i vrångstrupen om han började blogga. Mannen har ju inte ens tillgång till kabeltv som du uppmärksammade förra veckan.

När det gäller bloggande statsråd så skulle jag tycka det var intressant om man därigenom fick en bättre inblick i vad personligen tyckte om sakfrågorna de sysslade med. Men då kan man ju ställa sig frågan hur många som skulle skriva öppet om de hade en åsikt som skiljde sig från partilinjen.

Vet du om det finns det några bloggande parlamentariker överhuvudtaget i världen?

6:07 em  
Anonymous Anonym skrev...

www.politiskt.nu finns ju i Sverige.


Erik
framtidstanken.com

6:13 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan