Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-21

Islamiska terrorister: "Vi har huggit av huvudet på svensk man för Allah"


Nä men?! Sveriges regering var ju emot Irak-kriget! Sveriges statsminister åkte ju på Yassir Arafats begravning! Men... men...!

Islamiska terrorister hugger av huvudet på svensk man i Irak

Upgifterna om offrets nationalitet går isär, och svenska myndigheter har ännu inte bekräftat att den halshuggne är svensk. Men poängen kvarstår: terroristerna säger att han är svensk. Och de tvekade inte en sekund att såga av huvudet på honom för det.

Detta är inte första gången som svenskar nackas av islamister. Den 29 maj 2004 halshöggs Magnus Johansson, som arbetade som kock i Saudiarabien, inne på en toalett. Så här stolt beskrev mördarna hur det gick till:

Samtidigt fann vi en svensk otrogen. Broder Nimr högg huvudet av honom och la det vid entrén så att det kunde ses av alla som gick in och ut. Vi fortsatte sökandet efter otrogna och vi skar halsen av dom vi fann.10 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Om det nu är så att islamisterna återigen skurit huvudet av en svensk så kommer förmodligen många svenskars reaktionen bli att man ytterligare tar avstånd från Israels och USA:s kamp mot terrorismen. Man tror att man därigenom kan blidka islamisterna till att skona just oss.

Samma ynkliga undfallenhet som Sverige visade nazisterna under andra världskriget.

5:15 em  
Blogger Alicio skrev...

Det vore ytterligare ett fatalt och suicidärt felsteg...

5:28 em  
Anonymous Anonym skrev...

Terapikultur, som Victor Davis Hanson brukar kalla det. Vad är det för fel på OSS när dom gör så här? Vad kan VI göra för att bättra OSS så att dom inte hatar OSS?

Det kommer, ska vi slå vad? Jag menar, vi talar om Rumpnissarnas land. (Voffo gör di på dette viset?) Fan, jag vill emigrera. Anglosfären nästa.

Niclas
Journalist, Stockholm

6:53 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Niclas, påminner det inte om den självanklagelse som misshandlade kvinnor ofta känner när dom har blivit slagna av sina män:

" Vad har jag gjort för fel? Varför blir han så här arg på mej? Vi älskar ju egentligen varandra. Vad kan jag göra för att vi skall få det bra igen?

8:19 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det låter som samma slags resonemang, men mina kunskaper i psykiatri är tämligen rudimentära.

Niclas
Journalist, Stockholm

8:49 em  
Anonymous Anonym skrev...

It will indeed be interesting to see how Sweden's left plays this tragic event. The other commenters are, unfortunately, probably on the money. Blame will be leveled at Bush and Co: "Yes, this is terrible and the people who did this should be hunted down and put on trial...but then we need to examine why they did this...what did the West (read: Bush) do to prompt this response?"

8:58 em  
Anonymous Anonym skrev...

Sorry, I forgot to sign off on that last comment.

Norton
www.spectator.se/stambord

8:59 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Google-sökning angående den svenske kocken ger vid handen att:

Expressen, Dick Erixon och Alicio säger halshuggning.

Aftonbladet och Lars Lejonborg (?) säger skjuten!

Spelar det någon roll?

I Irak skjöt ju amerikanerna sönder varenda hus i Falluja för att få tag på några halshuggare. Undrar just vade det är som hindrar dom fån att göra samma sak i 11/9-kaparnas hemland, diktaturens Saudiarabien?

11:15 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Bulten i Bo, kan det inte tänkas att den svenske kocken mötte samma öde som filmaren van Gogh i Nederländerna - att islamisten först sköt ner honom, sedan skar av hans huvud från kroppen?

12:17 fm  
Blogger simulev skrev...

..."be interesting to see how Sweden's left plays this tragic event."...As usual?

"if it wasn't for the Israel occupation, non of this would have happend, Ergo: It's the Jews fault".

Somewhe some leftie loonies are already working on this "theory" again....

5:16 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan