Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-23

Feminism och övervikt


SvD berättar om Lotti Törnros, som säger att hon liknade Tjorven redan som liten. Idag kämpar hon mot utseende-idealen och den anorektiska modereklamen genom att skriva en pjäs som använder feministiska argument: "Mitt liv som tjock; ett 100 kilo tungt inlägg mot det rådande skönhetsidealet".

Övervikt hos barn i Sverige ökar lavinartat.

I Ryssland kommer övervikten något senare, åtminstone hos flickor, om man ska tro tidningen Mosnews. I en artikel som garanterat skulle reta upp (nästan) vilken feminist som helst undersöker man vad som händer med Rysslands alla vackra ”babes” senare i livet:

Ett av syftena med den här artikeln är att förklara en gåta som manliga utsända [till Ryssland] och besökare har försökt att lösa. Vad händer med alla pinglor senare i livet? Vad hander med alla supermodellerna på tunnelbanan? Lämnar de landet allihop när de fyller trettio? Varför är de flesta ryska medelålders kvinnor i Ryssland krumma och bittra, i likhet med Madeleine Albright snarare än [att se ut som Sophia] Loren?

[...] Elaka tungor uppger att alla skönheter omedelbart exporteras som postorder-brudar [...]


Det tar ett tag innan artikelskribenten slutligen kommer fram till de mest sannolika anledningarna, dvs dåliga matvanor och för lite fysisk aktivitet efter barnafödandet.


1 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag anser att det rådande omfångsidealet för kvinnor är bra för kvinnornas hälsa. Matmissbrukande kvinnor kommer förr eller senare att drabbas av välfärdssjukdommar och utslitna leder.

Om man lurar kvinnorna till att tro att det är okej att vara fet så gör man dem en otjänst. Feta kvinnor och män skall ses för vad dom är – okontrollerade matmissbrukare.

11:16 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan