Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-12-22

Varför är vi där vi är?


Alla bör läsa David Brooks lysande debattartikel i The New York Times som förtjänar att omstöpas i hexameter och arkiveras till förmån för framtida generationer. Åtminstone dem som är intresserade av att veta varför Mellanöstern befinner sig i den situation vi ser idag. Och dem som är intresserade av att veta vilka som förutsåg utvecklingen, och vilka som gissade helt fel.


4 Comments:

Blogger Joseph skrev...

Om inte USA drar sig ur Irak så finns möjligheten att vi har ett nytt Afghanistan om några år.
En lösning på Israel/Palestina konflikten är nog svårare då dödskulten där ges med modersmjölken och anti-semitismen har fått växa okontrollerat det senaste seklet...

Jag tror GWB har mycket gemensamt med Reagan och historien kommer att ge honom mycket upprättelse, Raegan blev kallad idiot och "war monger" men han stod för sin övertygelse och vägrade kompromissa med ondskans imperium. På samma sätt som vänsterintellektuella hånade Reagan för att kallade kommunismen för ond hånas GWB nu för sin cowboymentalitet gällande islamistiska terrorister.

Men vi vet hur det gick för Reagan eller hur?
Istället för globalt kärnvapenkrig så kollapsade Sovjet och miljontals männinskor lever idag i frihet tack vare honom. Jag tror att Bush är uppriktig i sin önskan att sprida demokrati till mellanöstern (ja, med själviska motiv och ja, det går faktiskt med vapen i hand (japsar och nazister i WW2)) och jag hoppas verkligen inte att alla pessimister i väst sätter käppar i hjulen för honom.

12:36 em  
Blogger Joseph skrev...

God Jul förresten =)

12:50 em  
Blogger Alicio skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2:20 em  
Blogger Alicio skrev...

Bra kommentar. Jag tror också att dagens krig mot den islamistiska terrorn kommer att utvärderas lika positivt som kamperna mot nazismen, fascismen och kommunismen av framtida historiker. I det läget vill jag kunna se tillbaka på mitt eget ställningstagande med stolthet.

God jul, Joseph!

2:21 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan