Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-12-17

Terrordyrkan på Socialism.nu


Mitt inlägg om tidningen Mana (Uppmana.nu), som ägs av ett iranskt vänskapsförbund i Sverige, irriterade tydligen några användare på internetforumet Socialism.nu (scrolla till sista inlägget). På påföljande sida kommenterar sedan två personer med förolämpningar, och den sista verkar vara ett äkta jihad-kid.

Användaren ”Luchador” (länken kräver inloggning) skriver att han tillhör den "Internationella Martyrbrigaden" och förespråkar ”socialistisk jihad”. Ett annat av hans slagord är "Freedom got an AK-47". Han
beskriver sig själv så här under flera bilder på terrorister:


“I´m the child of Intifada and therefor obliged to spread it! Jepp, INTIFADA-STYLEE visar vägen!”
Det är oroväckande att ungdomar alltmer radikaliseras med palestinsk dödskult i Sverige, och att de finner en hemvist bland socialisterna.20 Comments:

Blogger Bengt skrev...

Vi måste för vå egen säkerhet minska orättvisorna i världen. Det är bara desperata människor som binder bombbälten kring midjan för att spränga andra i luften.

Om människor ges hopp om framtid så minskar terrorn. En mätt och nöjd människa kommer inte gå terrorns väg.

10:22 em  
Blogger Alicio skrev...

Så den internet-savviga Luchador går "hungrig"?

Faktum är att terrorism är nästan helt oavhängigt av "hunger" eller "desperation". I annat fall hade vi sett fruktansvärda terrorangrepp från afrikanska länder, från befolkningarna som levde under kommunistdiktaturerna eller i Nordkorea.

Men det gör vi inte. Terrorism är i själva verket det yttersta steget i en avhumaniserings- och indoktrineringsprocess i ett totalitärt klimat som hyllar dödskult. I den radikala ideologin islamism fås de trogna att hata vissa raser och utövare av andra religioner eller avfällingar från den egna religionen. Man avhumaniserar "fienden" och kan därför fås att till och med mörda oskyldiga. Barn. Gravida kvinnor osv. Man glorifierar mord och hat och en fascistisk uppoffring för "saken".

Detta är inget som är taget i luften. Det är bevisat i vetenskapliga studier. Nedan finner du både svenska och internationella artiklar om dessa:

PROFIL PÅ TERRORISTER:En studie redovisad i DN visar att terror och självmordsbombning inte orsakas av "fattigdom" eller "frustration". Brotten begås av palestinsk över- och medelklass:

LänkPalestinska självmordsterrorister är unga och välutbildade (studie och statistik över antalet attentat augusti 2003):

LänkTerrorister kommer från välmående och akademiska sociala grupper:

LänkFattigdom inte orsak till terror:

LänkMvh - Alicio

10:58 em  
Blogger Tor skrev...

Jag har skrivit om forumet socialism.nu förut, läs om det här.

1:53 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Det står ju också "Blattar i all förorter, förena er" i Luchadors signatur, vilket kan ge en del idéer. Vore intressant med en undersökning av huruvida det finns islamistiska grupperingar i Sverige och hur stora de blivit hittils.

8:40 fm  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Paradox66 skrev att "En mätt och nöjd människa kommer inte gå terrorns väg".

Jag tror nog att exempelvis Osama bin Ladin har ekonomiska resurser att äta sig mätt. Däremot är han inte nöjd. Nöjd blir han eventuellt när Mellanöstern, Främre Asien och norra Afrika är etniskt och religiöst rensat från oss "otrogna", alltså ickemuslimer. Enbart muslimer har enligt Osama bin Ladin rätt att beträda arabisk helig mark. Judar, kristna, buddister osv. skall bort. Men troligtvis har islamisterna högre mål en så, länder som Indonesien och Malaysia skall nog även dom rensas från oss otrogna.

För oss i Sverige kan islamismen ses som ett fjärran hot men så är det inte. För ett par veckor sedan dödade en islamist en holländare som vågade kritisera det vidriga sätt som många muslimer behandlar sina kvinnor på i Holland. Vi har allt för mycket av detta även i Sverige med hedersmorden som toppen på isberget. Men även i Sverige finns det modiga personer som offentligt vågar kritisera islamisternas kvinnosyn. När får vi se det första islamistiska mordet på en etnisk svensk som vågar protesterar mot islams kvinnoförtryck? Det är bara en tidsfråga.

1:28 em  
Anonymous Anonym skrev...

Efter att ha läst era inlägg och skrattretande kommentarer har jag kommit fram till följande: Ni saknar inte enbart humor, utan även tankeförmåga!

Jag skrattar fortfarande och kan se er uppjagade och frågandes "...tror ni att det finns TERRORGRUPPER i VÅRT land, i SVERIGE?, USCH!"

Terro, terror, kan ni sova på nätterna? Är TERRORISTERNA ute efter DIG?

...det islamisktiska spöket vandrar vidare!

10:35 em  
Blogger simulev skrev...

"..tror ni att det finns TERRORGRUPPER i VÅRT land, i SVERIGE?"Nej, vi vet vet. Skillnaden ligger förmodligen i att några av oss faktist inte bara tror på vad SÄPO's specialist företrädare säger i dessa frågor, utan även förstår innebörden av det hela, framför nån anonymt skrattande internet-skeptiker.

1:29 fm  
Blogger Alicio skrev...

Kunde inte ha sagt det bättre själv, Simulev. Och socialism.nu är ingenting mot vissa andra internetforum i Sverige. Visst finns det kids som spelar tuffa. Men att se upp till och hylla massmördare och fanatisk dödskult, och agitera för en rasistisk jihad är allvarligt, olagligt och djupt oroväckande. Myndigheterna måste rycka in i tid om inte situationen ska utvecklas som den brittiska, holländska eller franska.

1:42 fm  
Anonymous Anonym skrev...

SÄPO har ju själv gått ut och sagt att det inte föreligger några terrorhot mot just Sverige. Men jag är ju en internetskeptiker, och vad är du? snubben som sitter på all sann fakta. snacka om att bli rädd för ingenting. ska myndigheter gripa in för att någon använder olika ordkombinationer, det var det löjligaste. I så fall borde myndigheterna/makten/stalin/åsiktspolisen som alla måste rätta sig efter gripa in och bura in alla nynazister som öppet planerar våldsaktioner och terroattacker mot myndigheter runt om i landet innan några på ett chattforum ska åsiktsregistreras. Eller vad säger ni?ÄR det verkligen bättre med svensk terror?

Förövrigt stod det socialistisk jihad och inte rasistisk jihad om jag minns rätt.

gubben i lådan

4:21 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Att det inte föreligger ett terrorhot mot Sverige betyder ju INTE att det inte finns terrorceller verkandes i Sverige. Det är ju snarare Sveriges hållning i utrikespolitik (passiva i terrorbekämpning, stöd till Palestina, vägran att hjälpa USA i Irak) som gör att terroristerna snarast hyllar Sverige. Jag finner det motbjudande att svenska staten inte aktivt jagar islamistiska grupperingar i Sverige utan tillåter dem att befinna sig här och samla in pengar och dylikt. Och ni på soc.nu som hyllar islamism är lika tokiga som nassarna.

9:29 fm  
Anonymous Anonym skrev...

"Jag finner det motbjudande att svenska staten inte aktivt jagar islamistiska grupperingar i Sverige utan tillåter dem att befinna sig här och samla in pengar och dylikt."

hmm vänta, den tongången känns bekant...just det 1940-talet var det. Nazisterna runt om i Europa hade medvetet målat upp "den judiska hotbilden" som folk svalde med hull och hår och hur det gick sen vet vi ju alla...

Då var det judarna som staterna "aktivt skulle jaga", men idag är det andra, och det komiska är att det alltid är samma "upplysta" och "demokratiska" som är förespråkarna av denna metod.

Idag finns det koncentrationsläger runt om i världen men inte höjer ni era röster och kom inte och säg att ni inte vet, för jag vet att ni vet!

En fråga bara. Ifall oskyldiga och civila dödas är det terrorism då, tex om en självmordsbombare går in i ett köpcentrum och utlöser en bomb? Jag antar att ni svara ja på den frågan. I så fall "vinner" ju USA den "tävlingen" stort om vi ska börja med hiroshima där 150 000 dödades på två dagar och framåt! Vem kan slå deras världsrekord i massaker, för att inte glömma utrensningen av urbefolkningen (indianerna) i USA. I afghanistan har det dödats minst 50 000 pga USAma bin laden, i Irak hade det dödats över 100 000 pga "kopplingar till terrornätverket al-quaida" o "massförstörelsevapen", vilket senare visade sig vara en STORA LÖGNER som vissa fortfarande tror på.

Tänk om 50 000 människor skulle dödas i norge på grund av kopplingar till terrornätverket vita huset, eller 100 000 i sverige pga terroledaren Göran Persson, hur skulle det se ut då...

Gubben i lådan

2:48 em  
Blogger Alicio skrev...

Till 'Gubben i Lådan':
Jag antar att du är ganska ung. Kanske visste du inte att det finns en skillnad mellan religionen islam och ideologin islamism. Den förra måste respekteras och reformeras (dvs tolkas på ett sätt som är förenligt med dagens samhälle och med mänskliga rättigheter), medan den senare måste bekämpas som den totalitära vålds- och hatideologi den är.

Många muslimer anser också att islamismen är problemet, medan en liberal tolkning av islam är lösingen.

Experten på islam, Daniel Pipes, har skrivit en längre artikel på engelska om skillnaderna mellan de båda.

Att protestera mot uttryck för våldsglorifiering och islamistisk propaganda i svenska internetforum som socialism.nu är inte bara en plikt utan också ett sätt att främja fred. Islamismen har, precis som dess sekulära kusiner kommunismen, fascismen och nazismen aldrig bidragit till vare sig fred, välstånd eller jämlikhet och förståelse mellan folken.

Om du läser lite mer i ämnet ska du se att dina jämförelser inte håller. Kanske kommer du att förstå att motstånd mot terrorism och hat inte är en "högerfråga" utan en i allra högst humanitär, frihetlig och universell fråga!

3:39 em  
Anonymous Anonym skrev...

"Kanske kommer du att förstå att motstånd mot terrorism och hat inte är en "högerfråga" utan en i allra högst humanitär, frihetlig och universell fråga!"

1. Det är abulot ingen högerfråga, det är främst humanism som du sa och jag håller med dig! Och varför undviker du att svara på frågorna?

2. Vad har min ålder med argumenten att göra? Du vet inte hur gammal jag är, men du tror att du vinner poäng ifall du får mig att se ut som en 14-åring, inte sant? Men det funkar ej! Det finns inte heller någon som helst logisk koppling mellan ålder och intelligens. För att förtydliga: G.W.Bush är runt 50års åldern, är han smart för det? Nej! Därmed faller ditt resonemang. Har du inga sakliga argument behöver du inte heller klicka på "publish your comment"-knappen!

3. Om vi utgår att demokrati som konstitution och statsbärande idé föddes i och med USA självständighetsförklarande och den franska revolutoinen, kan du då svara på vilka länder det är som har varit mest krigsförande sen dess fram till idag, 2004. Skulle uppskatta om det var sakligt och glöm inte slaveriet och koloniseringen i demokratins namn, för jag vet att "ni" brukar vara duktiga på att mörklägga historisk fakta.

4. USA & co har under det nya milleniet ockuperat tre länder, omkullkastat tre regeringar (förvisso ickedemokratiska) och installerat tre nya regimer. ÄR de folkvalda? Är det demokrati? Inget land i världshistorien har fört mer krig än USA, inget land har direkt lagt sig i andra länders interna politik och valet av ledare som USA och inget land har mer blod på sina händer än USA. Självklart är fred och frihet ingen högerfråga även om vissa inslag kan förekomma!

5. Självklart är islamism inte att föredra framför demokrati, det vore idioti att tycka något sådant. Men vem är det som ska bekämpa den totalitära ideologin (som springer ur konservativ högerideologi) och hur? Genom att mörda folk? Historien har lärt oss idéer inte går att döda, men ändå har miljoner dödats. Kanske på tiden att sluta spela storebror och sluta styra och ställa, eller tycker du att det funkar bra?

6. Självklart är det en skillnad mellan islam och islamism på samma sätt som det fanns en skillnad mellan judendomen och sionism. Men krigsghetsare av alla möjliga slag ser inte den skillnaden, nazister, rasister, imperislister, fascister ser inte den skillnaden, därför kunde folk i europa gå med på att "staten aktivt jagade" människor. Ni måste ju vara riktigt nöjda efter fallen med de två egyptierna som "staten aktivt" skickade till tortyrkammaren eller de tre somalierna vars oskuld har bevisats, eller mehdi gezali som satt i ett koncentrationsläger i TVÅ ÅR utan rättegång eller åtal. Demokrati? nej, knappast. "Staten aktivt jagar" folk? JA, definitivt!

7. Men vad ska de här diskussionerna mynna ut i, de har förts hur många gånger som helst under min och din livstid men inte blir det bättre, utan bara sämre! Jag vill inte övertyga dig om min ståndpunkt, jag är bara så j**la trött på hetspropagandan a la Göbbel som är till för att skrämma folk. och det funkar, regingar har sedan 11/9 satt demokratin ur spel för att åsiktsregristera oliktänkande, alltså "aktivit jag folk"!

slutligen, om det ska bli en skyttegravskrig mellan "oss" så blir det här min sista inlägg.


...gubben i lådan är inte farlig

4:27 em  
Blogger Alicio skrev...

G.W.Bush är runt 50års åldern, är han smart för det?

Han är faktiskt snart 60 ;)

”vilka länder [är det] som har varit mest krigsförande sen dess fram till idag, 2004.”Det vet jag inte, men min inställning är att det finns krig, särskilt i självförsvar, som kan vara rättfärdiga, även om krig per definition är ett tragiskt nederlag. Dömer du USA:s roll i Andra världskriget till exempel?

”USA & co har under det nya milleniet ockuperat tre länder, omkullkastat tre regeringar (förvisso ickedemokratiska) och installerat tre nya regimer.”Förvisso, var ordet! Dessa regimer (jag minns bara två) skyddade terrorister som hade attackerat USA respektive som hade invaderat sina grannländer och massmördat sin egen befolkning, och sedan vägrat att avväpna sedan drygt 12 år tillbaka.

”ÄR de folkvalda?” – Ja, det har varit val i Afghanistan och det blir val i Irak i januari.

”inget land har direkt lagt sig i andra länders interna politik och valet av ledare som USA”Med tanke på vilka länder det handlar om, och vad människorna i dessa länder utsätts för så ser jag inte det som något negativt. Tvärtom hoppas jag att länder som Sudan, Syrien, Iran, Zimbabwe och Nordkorea förstår att det kan bli dem nästa gång.

”Men vem är det som ska bekämpa den totalitära ideologin [islamismen] (som springer ur konservativ högerideologi) och hur? Genom att mörda folk?"

Islamismen springer främst ur en fundamentalistisk och auktoritär våldsbenägen religiös-politisk rädsla för modernismen. Islamismen måste främst bekämpas av dess offer, muslimerna. Men om den utgör ett hot mot omvärlden så har denna rätt att vidta nödvändiga åtgärder i självförsvar.

”Historien har lärt oss idéer inte går att döda, men ändå har miljoner dödats.”

En lärdom är att det är fel att böja sig för totalitära och apokalyptiska ideologier. Till slut blir det för sent. Hur många tiotusentals människor tror du har dött av islamismen under de senaste åren?

”Ni måste ju vara riktigt nöjda efter fallen med de två egyptierna som "staten aktivt" skickade till tortyrkammaren”

Ansvaret för detta bärs av den socialdemokratiska regeringen, och de flesta liberaler har kritiserat hanteringen.

”slutligen, om det ska bli en skyttegravskrig mellan "oss" så blir det här min sista inlägg.”

Du är välkommen att kommentera när du vill.

5:02 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

5:46 em  
Anonymous Anonym skrev...

"Förvisso, var ordet! Dessa regimer (jag minns bara två) skyddade terrorister som hade attackerat USA respektive som hade invaderat sina grannländer och massmördat sin egen befolkning, och sedan vägrat att avväpna sedan drygt 12 år tillbaka."

USA har utövat terrorism direkt och genom proxy åtskilliga gånger och skyddat förövarna. USA invaderar ständigt länder, både grannländer och avlägsnare. USA har massmördat sin ursprungsbefolkning. USA har inte heller avväpnat.

Vad var skillnaden igen?

11:12 fm  
Anonymous Anonym skrev...

varför undviker du att svara på frågorna?

1. USA har sedan år 2001 invaderat och installerat nya regimer i tre länder, 1) Afghanistan 2)Haiti 3) Irak
Ganska intressant att du inte kände till det, för det har ju hänt i VERKLIGHETEN! Men å andra sidan säger det ju mkt om dig och "nyanserade" bild av verkligheten.

2. Att saddam attackerade Iran, invaderade kuwait och massakrerade kurder var ju de RIKTIGA anledningarna till varför USA valde att bomba landet och installera ett proamerikansk regim. Det var med USAs tillåtelse som Irak anföll Iran 1980 och USA visste att kurderna var hotade men valde ändå att sälja vapen till saddamregimen mm mm. Dessa fakta är ju kända sen länge, det finns tom bilder på när Donalds Rumpfeld är i Irak och skakar hand med den tyranniska ledaren Saddam (som USA var allierad med då).

3. Valet i afghanistan var ju uppenbart valfusk, det var flera valobservatörer som hävdade det, flera vallokaler attackerades och valurnor stals. Men tillskillnad från ukraina valde media och regeringarna att tysta ner valfusket. Varför? Och "valet" i Irak, jag du hävdar att du är försvarare av demokrati. Anser du att det kommer va ett demokratiskt val? skendemokrati är ordet!

4. USA har fört flera hundra krig sedan 1700-talet, bara i latinamerika har det varit över 100 interventioner men ändå nämner du BARA VKII. Återigen det säger mkt om dig!

5. Glöm inte det tredje landet HAITI! Eller så är det bara att utgå från fler källor.

gubben i lådan

11:56 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Rättelse. Glömde skriva "inte", jag menar hur dum får man va om man tror att USA bryr sig om förtryckta kurder och iranier som utsätts för kemiska stridmedel som är köpt av USA :)

2. Det ska alltså stå "...var INTE de riktiga anledningarna...", men det kunde ni gissa själv antar jag!)

3:44 em  
Anonymous Anonym skrev...

Antar att inläggen här ganska väl illustrerar den nyupptäckta arten "moonbat". Vänstern har blivit galen, det är bara att konstatera.

12:28 em  
Anonymous Anonym skrev...

Hetsar du upp dig pga av EN användare på socialism.nu. Du verkar inte ha en stabil verklighetsuppfattning. Skärp dig så slipper du skämmas.

10:56 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan