Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-12-02

Expressen-skribent uppmanar intellektuella att vakna i demokratifrågor


Den nu TV-aktuelle författaren, kulturskribenten och bloggaren Malte Persson tar i kulturdelen i dagens Expressen också en titt på den "högbrynte vänsterfavoriten" Slavoj Zizek som kommit ut med en ny bok.

Malte Persson uppmanar de "intellektuella" — som i likhet med Aftonbladets kulturskribent Petter Larsson inte har mycket annat än en skrämmande beundran för den radikale demokrati-kritiske slovenske socioanalytikern — att skärpa sig:
Skall Zizek läsas, skall han läsas med vaksamhet. Sällan väljer han banala fakta framför en dräpande generalisering eller metafor [...]

Under schaktmassor av jargong finns likväl ett mått av intelligens begravet. Så för all del, intellektuella, har ni inte tröttnat än så kan ni läsa även dessa böcker! Men i stället för att stå och gapa beundrande borde det vara er uppgift att ge karln en kritiskt granskande smäll på käften så att han skärper sig.


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Men hur fan ska man kunna respektera någon som först kräver att man ska schakta bort jargongen innan det går att se substansen?

10:20 em  
Blogger Alicio skrev...

Jag är inte säker på att det är det som Malte säger. Hur menar du?

10:51 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan