Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-27

Svenska barn gisslan hos palestinier
- regeringen 'vågar inte' stöta sig med PLO
Så länge har de palestinska och de svenska myndigheterna lyckats att begrava frågan om de kidnappade svenska barnen i Gaza. Offrade på den politiska taktikens altare trots ett "löfte" om "hjälp" från den nu döde diktatorn Arafat, misstänker GT/Expressen. Om det stämmer vore det en skandal.

Det är inte särskilt svårt att föreställa sig hur den socialdemokratiska regeringen, partiorganet Palme-centret, KG Hammar, ISM, Svenska Rädda Barnen, SSU, Ung Vänster och Palestinagrupperna skulle ha reagerat, med ursinniga krav på "påtryckningar" och bojkotter och med ständiga demonstrationer, om det hade varit en israel som hade kidnappat svenskarna och om Israel inte hade gjort något.


UPPDATERING
27/11 kl. 15.24

Reuters har ett foto från Gaza taget igår, som visar att det inte precis är en hälsosam miljö för barn.


1 Comments:

Blogger simulev skrev...

Appråpå Reuters foto.
Göteborgs Metro s.9 kör exakt samma foto. fast med denna alternativa "Beskrivning":
"HAMAS träffar FlyktingarEN PALESTINSK POJKE med Hamasbandana deltar med sin
mamma i en samling med den antiisraeliska organisationen
Hamas i flyktinglägret i Jabalya i Gazaremsan i går."
Samma tidning på sidan 6 kan man även läsa:

"Riksdagsstöd till Kungsbackamor
BORTFÖRANDE Miljöpartiets riksdagsledamot Yvonne
Ruwaida (bilden) och Nael Touqan, ordförande i
palestinska föreningen i Stockholm, går nu in
och stöttar den kvinna i Kungsbacka vars fem barn
har bortförts till Gaza av sin far. I ett öppet brev vädjar Yvonne Ruwaida, som själv har släkt i Gaza, och Nael Touqan till fadern att låta barnen komma hem till Sverige igen. – Jag har följt fallet och haft kontakt med mamman.Man blir ju bedrövad och ju
längre tiden går, desto mer växer tragedin, säger Yvonne Ruwaida. Det finns inget utlämningsavtal mellan Sverige och den palestinska myndigheten."
Märkligt, för endast två dagar innan hade jag publicerat ett brev författat av Ilya Meyer, signerat av både KD riksdagsledamot (den enda som konsekvent varit drivande av frågan såväl i media framförallt som i riksdagen) och mamman, där Ruwaida pekas ut för att ha IGNORERAT modern Elisabeth Krantz vädjan om hjälp (och samma dag fick bloggen trafik från riksdagens nätverk), och så hur kommer det sig i så fall att även Expressen påpekar samtidigt att "Varför är kd:s Annelie Enochson ensam om att driva frågan i riksdagen?"? Även det senare faktumet har uppmärksammats på bloggen Simulev för flera dagar sedan, med vidhängande riksdagsprotokoll....

11:54 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan