Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-09

Jacket dras ur när miljonerna och makten delats


Det är föga förvånande att Yassir Arafats hälsa "hastigt försämrades" idag på eftermiddagen, eller att Reuters citerade palestinska källor som sade att ledaren hade dött. Sannolikt har nu nämligen den korrupta Suha Arafat fått garantier angående en del av sin mans förmögenhet (ca. 5 miljarder dollar). Samtidigt har de korrupta besökarna från den palestinska myndigheten kunnat försäkra sig om att Arafat inte kommer att överleva. Därmed kan de nu roffa åt sig makten utan att behöva oroa sig för obehagliga överraskningar.

Alla parter har nu troligtvis delat upp kakan och man kommer därför att kunna dra ut jacket till maskinen som håller diktatorn levande. Vänta er ett dödsbud ikväll, och förbered champagneflaskorna. Om det inte blir ikväll blir det den 17 november, dvs tre dagar efter att Ramadan är över för att inte förhindra människor från att fira helgmånadens slut (Eid el-Fitr) med en påtvingad sorgeperiod.

Följ gärna den ständigt uppdaterade rapporteringen genom att klicka på telegrammen i Senaste Nytt i min vänsterspalt, eller genom att gå till Jerusalem Post eller Ha'Aretz.1 Comments:

Blogger TT-kritik skrev...

Historiska paralleller:

Sovjetunionens långvarige diktator Leonid Brezjnev dog officiellt den 10 november 1982, i. e. precis för 22 år sedan. Han var också under en tid koppad till en apparat som höll liket levande. Politbyrån väntade även då med att dra ut jacket för att låta först folket fira den 7 november – Revolutionsdagen - Sovjetunionen nationaldag med pompösa demonstrationer och militära parader.

10:57 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan