Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-23

Göran Persson: ”Arafats dröm är också vår”


Statsministern har skrivit ett långt inlägg i Aftonbladet idag där han lägger ut Sveriges Mellanösternpolitik och stakar ut ”vägen till fred” såsom han ser det. Persson deklarerar att konfliktens kärnproblem är (det som återstår av den så kallade) ockupationen, och kräver att den upphör. Paradoxalt nog, och utan stöd i internationell lag, hävdar Persson att den är ”folkrättsvidrig”. Detta trots att den har – och har kunnat - upphöra flera gånger, och trots att han själv påminner om att de nya gränserna är föremål för just förhandlingar. Ingenting sägs i artikeln om hur internationell lag ser på palestinskt våld mot civila israeler.

Kronologiskt kommer uppmaningen att upphöra med ockupationen före kravet på ett slut på palestinsk terrorism i artikeln. Detta står i motsats till den internationella Färdplanen. Den drygt 800 ord långa artikeln innehåller ordet ”terror” en (1) gång. Detta trots att den ena parten i konflikten med fog ser detta som grunden till konflikten (och ockupationen) och som ett resultat av förkastandet av Israels rätt att existera som en judisk stat. Hatuppviglingen och uppmaningarna till jihad mot Israel nämns inte alls.

Läs artikeln: ”Arafats dröm är också vår”


Jag har samlat ett antal artiklar om Arafats "dröm". Nedan uttrycker han den med egna ord:

Arafats dröm (videoklipp)
Arafats dröm (1 min videoklipp)
Arafats dröm (samling av videoklipp)
Arafats dröm (videoklipp)
Arafats dröm (samling av videoklipp)1 Comments:

Blogger simulev skrev...

Tyvärr har Statsministern med detta uttallande för evigt skämt ut främst sig själv -men även Sverige, och sällat sig till den skara föregångare inom sitt parti vars ide-traditioner tycks vara identifikation med massmördare, terrorister, krigsförbrytare och korrupta tyrraniska despoter.

I be posting a briefer translation later for the world audience...

11:46 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan