Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-23

DN Kultur svarar om strykningen i Oivvio Polite-artikel


(Hittat hos Pierre Andersson)

DN Kultur kommenterar nu diskussionen om redaktionens behandling av en artikel som journalisten Oivvio Polite hade skrivit om Bloggforum, där en referens till DN:s plagieringsskandal ströks.

- Det var en lite slängig, slarvig formulering i ett ämne som är allvarligt för både DN och Peter Borgström och jag håller helt med redaktören som gjorde bedömningen. Vi förbehåller oss rätten att redigera det vi publicerar. Normalt hör vi alltid av oss vid ändringar. Jag tycker heller inte att det är lågt i tak när det gäller självkritik och vill inte att det ska vara det, men kritiken ska vara övervägd, säger DNs kulturchef Maria Schottenius.

I intervjun med tidningen Journalisten kommenterar också Oivvio Polite.2 Comments:

Blogger Oskar Lidåker skrev...

"Det var en lite slängig, slarvig formulering i ett ämne som är allvarligt för både DN och Peter Borgström och jag håller helt med redaktören som gjorde bedömningen."

Ursäkta språket, men vilken jävla usel förklaring. Exakt VAD var slängigt och slarvigt i Polites mycket välavvägda formulering?

("En hel del, om man skall tro bloggaren som avslöjade att DN-journalisten Peter Borgström lånat lite väl flitigt ur New York Times.")

En mycket SNÄLL karakterisering av Borgströms uppenbara plagiat.

7:04 em  
Anonymous Anonym skrev...

These bastards will never learn...
//Norton

10:17 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan