Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-10-29

Alfs blunder


Det brukar vara svårt att få vänstern att erkänna att de så kallade "valen" i arabvärlden är i förväg uppgjorda spel för gallerierna.

Jag minns hur svenska media naivt rapporterade Saddam Husseinsval” några månader före befrielsen av Irak som ett tecken på att folket stödde honom. För att inte tala om ”valet” av Yassir Arafat som genomfördes mot en bluffopposition representerad av en (1) helt okänd kvinna. EU gav snabbt spektaklet godkänt i hopp om att fredsprocessen skulle kunna fortsätta.


Idag piskas man därför av ett oupphörligt och ignorant tjat om att ”Arafat är det palestinska folkets demokratiskt valde ledare”, men alltid utan att det förklaras när hans ”demokratiska mandat” tar slut (även om de senaste nyheterna om ledaren ger en viss ledtråd i den frågan)!

När nu till och med vänsterskribenter som Ingvar Persson talar klarspråk om arabvärlden och Alf Svenssons sanslöst tanklösa roll som ”valobservatör med VIP-status och ”all expenses paid by the government” i Tunisien är det dags att ta bladet från munnen:

Alf Svensson har handlat otroligt omdömeslöst och borde be om ursäkt.