Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-09-11

Patetiskt prestigetänkande i DN


Vad ska man tro om Dagens Nyheter, som fortfarande inte ens publicerat TT:s telegram om de förödande förfalskningsmisstankarna mot dokumenten som utgör grunden för "smitningsanklagelserna" mot George W. Bush? Inte ett ord. Detta trots att den egna korrespondenten Georg Cederskog, i ett mail igår eftermiddag, sade att han skulle "återkomma" senare om de växande misstankarna. Detta efter att ha författat en 567 ord lång DN-artikel där han maler på om "genanta" och "graverande" anklagelser mot Bush.

Istället har Cederskog (tydligen från Washington) skrivit ihop nedanstående artikel om den
11 september 2001 och New York:

"Terrordåden har politiserats"

I den skriver han att terrorattentaten har utnyttjats i politiken och i presidentvalskampanjen, och ger nästan uteslutande exempel från den republikanska sidan, inkl. en lång intervju med en Bush-kritiker. Han tillägger exempelvis att valet av New York som plats för det Republikanska Konventet ska ha "angripits som en respektös 'politisering'", och måste ha baserat sig på intervjuer med förra veckans upploppsmakare där.

Inte förrän längst ner i artikeln kommer ett par rader om hur fd. Demokrater nu tänker rösta på Bush istället, men ingenting om Kerrys utnyttjande av 11 september.

UPPDATERING 12/9 kl. 19.35

Sent omsider (kl. 23.14 den 11 september) kommer så Georg Cederskogs nya artikel där han tvingas anmäla att dokumenten sannolikt är förfalskningar. Han påstår dock att "ord står mot ord". Men det gör de bara så till vida att man anser att CBS, å ena sidan, och den samlade mainstream-pressen och alla hittills intervjuade experter å den andra väger lika tungt.

Till och med Boston Globe och LA Times, som tidigare rapporterade CBS:s uppgifter på ett instämmande sätt, har nu lämnat CBS-journalisten Dan Rather i sticket.

Websajten RatherBiased berättar att det inte är första gången som CBS använder falska memos i sin rapportering.3 Comments:

Blogger Engst skrev...

DN börjar täcka reträtten...
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=310187

2:43 fm  
Blogger John Eje Thelin skrev...

Förödande för den som inget kan om typografi och skrivmaskiner, möjligen.

5:30 em  
Blogger Alicio skrev...

John-Eje,

Här kommer den slutliga domen från en datortypografi-specialist.

12:12 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan