Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-09-14

Mainstream-media: Bloggande gör ingen rik


Så här dagen efter omnämningen i Fyrklövern kan det vara nyttigt att läsa nyhetsbyrån Associated Press brutala nedklubbning av bloggarna: "Bloggare som tror att de ska bli rika kan få vänta länge":
Om du tror att webjournaler med åsikter och besatthet kan göra dig rik så ska du ta en titt på Jeff Soyer, som beskriver sig själv som en homosexuell vapendåre i Vermont [...] Han är inte den enda bloggaren som inte har blivit rik. Bloggare fick stor uppmärksamhet under denna sommarens politiska konvent, men pengarna lyser fortfarande med sin frånvaro för de flesta av dem.
Nyhetsbyrån berättar sedan om Andrew Sullivans Daily Dish som är en välkänd blog med möjlighet för läsarna att donera pengar via PayPal och American Express:


Bloggare hänvisar till Sullivan som den som mest sannolikt skulle kunna lyckas. Men Sullivan berättade i ett e-mail att han lever på freelance-skrivande och att hålla tal.
Kära nån, vem bryr sig om pengar? Associated Press måste vara bittra för att de blev omsprungna i frågan om Bush-dokumenten...1 Comments:

Blogger TT-kritik skrev...

Stormediernas irritation är förstålig och bifogad.
Yttrandefrihet gav oss möjlighet att säga det vi vill. Internet – att publicera det vi vill. Men fram till nyss kontrollerade stora medier det viktigaste verktyg: möjligheten att skapa informations- och opinionsnätverk.

Syndikeringsteknologin, bloggarnas starkaste sida, förändrar det radikalt: man kan läsa de journalister man väljer själv. Man är inte längre beroende av tidningsredaktioner, som bestämmer vilka ska få plats och vilka inte. Man plockar de man gillar och gör sin egen tidning!

I USA, där man trots allt har öppna, häftiga, intellektuella debatter är alla frågor är stora medier arga på bloggare. I det ”politiskt korrekta” Sverige, har man inte ännu förstått bloggarnas potential. Men när 68-orna inser det, så får vi mycket rabarber även här. Den fria demokratiska bloggvågen har en reell möjlighet att skölja bort 68-ornas åsiktsdominans.

MVH,
//Dmitri

1:25 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan