Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-09-26

Lyckad insats mot Hamas-terrorist


Anonyma israeliska försvarskällor säger att Israel genomförde morgonens lyckade försvarsoperation mot en av de högsta ledarna för den palestinska terrororganisationen Hamas i Damaskus, Izz El-Deen Sheikh Khalil.

Operationen kommer efter det palestinska massmordet i Beer Sheva, då Hamas sprängde ihjäl 16 israeliska busspendlare. Israel har gjort klart för Syrien att Baath-regimen där kommer att få ta konsekvenserna av att låta anti-israeliska terrorgrupper operera fritt i landet, i likhet med Arafats strategi i de palestinska områdena. Det första steget var att i oktober förra året neutralisera ett träningsläger för terrorister i Syrien. Diktatorn Bashar al-Assad har fortfarande inte gripit terroristerna, utan hävdar att grupperna bara har "mediakontor" i Syrien.

BBC:s TV-program HardTalk (
se videouppspelningen här) gjorde en intressant intervju med Hamas högsta ledare Khaled Meshaal i april i år, också han baserad i Damaskus. Och han är inte precis överens om att han skulle driva ett "mediakontor" i staden...

UPPDATERING 26/9 kl. 20.13

Nyhetsbyrån AP har en profil av den döde terroristen:

"Slain Hamas Leader Was Shadowy Figure"1 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

anonyma israeliska försvarskällor är kanske inte den första källan man ska gräva fram för att se om en nyhet är sann eller inte?
Eller?

4:34 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan