Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-09-13

Göran Greiders läsare reagerar


Jag skrev om Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider, och hans utbrott i en ledarartikel i lördags mot allt och alla som enligt hans världsbild bar ansvaret för massakern i Beslan. Och det handlade om allt från "tystnaden", "orättvisor", Irak, det Republikanska konventet i New York, kampen mot terrorn, Afghanistan, "statsterroristerna" Bush och Sharon osv., osv.

Idag publicerar tidningen ett
brev till ledarsidan från en läsare i Borlänge:
Du inleder dina ledare ofta mycket förnuftigt för att på slutet vinkla till dina ledare så det blir hur dumt som helst. Du inleder din ledare med rubriken ”Terrorns logik” och en stor bild av Rysslands president Putin. Du börjar din ledare som du brukar mycket logiskt, bl.a. konstaterar du att världssamfundets kritik av de grymheter som begås i Tjetjenien uteblir helt eller är helt otillräckliga. Här har du alltså ett gyllene tillfälle att ändra på den saken, som du själv utrycker otillräckliga kritiken.

Men din vana trogen i slutet av ledaren spårar det ur helt. I slutet av din ledare börjar du plötsligt kommentera USA och deras president Bush, mig veterligen har aldrig USA och president Bush lagt sig i Putins oförmåga att bemästra Tjetjenienfrågan. Eller är det så att man som god socialist känner sig tvingad att i alla situationer ge USA en känga vare sig dom har med saken att göra eller inte. Vad gäller det senaste grymma gisslandramat så borde du ha vett att lägga ansvaret där det ska ligga!